keskiviikko 20. helmikuuta 2013

tiistai-illan touhuja.


Tiistai-iltani näytti tältä:


Tonnikalaleipiä, pastasalaattia ja Resident Evil Retribution.
Tonnikalaleivät oli pitkästä aikaa hyviä ja pastasalaatti maistuu aina, mutta tuo elokuva oli pettymys. Olen tykännyt kaikista aiemmista Resident Evil leffoista, mutta tämä ei kyllä yltänyt lähellekään aiempia osia. Odotukseni eivät lähtökohtaisesti olleet edes kovin korkealla. Olen todennut sen, että mitä enemmän tulee jatko-osia, niin sitä huonompia ne ovat.

Juoni oli kuin kiireessä kasattu ja jäin kaipaamaan sitä mielenkiintoista tarinaa, jota aiemmat osat kertoivat.  Elokuvaa katsellessa tuntui siltä, kuin siinä olisi käytetty yhtä ja samaa kohtausta uudelleen ja uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Kyllä on käsikirjoittajat päässeet helpolla, kun ovat löytäneet copypasten. Enkä tiedä missä mentiin vikaan näyttelemisen kohdalla, sillä se oli todella b-luokkaista ja tönkköä. Tiedä sitten oliko vika ohjaajassa, vai olivatko (edellisissäkin osissa olleet) näyttelijät hukanneet taitonsa johonkin matkan varrella.

Katsojana ja elokuvasarjan fanina jäi kuitenkin todella petetty olo. Enää en ihmettele, että miksi tämä ei Suomessa tullut teatterilevitykseen, vaan suoraan dvd:lle. Aivan kuin kukaan ei olisi oikeasti edes yrittänyt nähdä vaivaa tämän elokuvan eteen. Niin monta asiaa olisi voinut tehdä toisin ja paremmin hitto vie.

Jos nyt jotain positiivista pitää leffasta sanoa, niin taistelukohtaukset oli toteutettu "ihan kivasti" ja kyllähän Milla Jovovichia katsoo nahkapuvussa ennemmin kuin selkäänsä ottaa. Mutta kuinka pitkälle se jaksaa kantaa tätä elokuvasarjaa? Loppu jätettiin kuitenkin niin selkeästi auki, odottamaan seuraavaa jatko-osaa. Toivottavasti sen eteen jaksetaan tehdä enemmän töitä ja päästäisiin takaisin siihen hyvään meininkiin, joka näissä leffoissa alkuperäisesti oli.

HUH, se siitä leffakritisoinnista.

Aloin myös katsoa tuota paljon puhuttua Once upon a time -sarjaa ja voi jukra kun se on jännä, mielikuvituksellinen, hyvä ja ihanan tyttömäinen! Ei sillä, etteivätkö pojatkin voisi sarjasta tykätä, mutta kyllä siinä itseeni ainakin vetoaa juuri se satumaisuus ja mielikuvituksellisuus. Ja ihanaa nähdä, että puvustukseen ja maskeeraukseen on ainakin panostettu ihan kympillä. Juoni on edennyt (ainakin tähän mennessä) sulavasti ja asioita on selitetty juuri sopivasti ja samalla herätelty uusia kysymyksiä.

Ja tätäkin sarjaa seuraan Netflixistä. Juuri tämänkaltaista palvelua on kaivattukin. Paljon hyviä sarjoja ja leffoja parin klikkauksen päässä. Ei varmaan hetkeen ainakaan tule sitä ongelmaa, ettei olisi mitään katsottavaa. Jos olet harkinnut Netflixin hankkimista, niin voin kyllä lämpimästi suositella kaikille ja kerron mielelläni kokemuksiani, jos jotakuta kiinnostaa. :)

1 kommentti:

  1. Mä olen päässyt Once upon a timessa jo toisen kauden kolmososaan asti. Se on ihana sarja <3

    VastaaPoista