maanantai 18. helmikuuta 2013

koti numero seitsemän

Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi ottaa kuvia tästä kämpästä ja nyt ajattelin jakaa pieniä palasia kodistani teidän kanssanne. Panoramat ovat aika kiireellä kasattuja, joten ne ovat kaukana täydellisestä, tai edes hyvästä laadusta, mutta pääasia on, että kodistani välittyy edes jonkinlainen kuva ruudun sillekin puolelle.

Aloitetaan vaikka pikkuruisesta keittiöstäni. Tiskasin tiskitkin ihan teitä varten! Oikeasti olen yrittänyt tiskata joka päivä, sillä mikään ei ole kauheampaa kuin viikon ajan kerääntynyt kasa epämääräisiä kippoja ja kuppeja, jotka odottavat (turhaan) tiskaajaa. Olen siis onnistunut pitämään tähän asti keittiöni siistinä ilmankin tiskikonetta. Hyvä minä!
Tämä on aika perus minikeittiö, joita yksiöissä yleensä on, mutta sieltä löytyy kaikki tarpeellinen ja ikkunasta tulee kivasti valoa sisään päivisin.

(Kaikista kuvista saa isompia klikkaamalla :) )
Nämä jääkaappimagneetit olen aikoinaan ostanut ensimmäiseen vuokra-asuntooni ja olen kantanut niitä uskollisesti mukana muutosta toiseen kymmenen vuoden ajan. Jääkaapin oveen on kivaa keräillä pieniä muistoja kavereilta. Harmittaa tosi paljon, että en muistanut ottaa kuvaa edellisen kämpän tupareissa laadituista runoista... Siellä oli aika kultaista materiaalia, mutta mitäpä sanotte tästä mestariteoksesta?"naura täällä, anna miljoona hikisuudelmaa"


Ja sitten pari kuvaa itse kämpästä:
Ensin keittiöstä päin, josta näkee sohvan, sängyn ja oven eteiseen:
Edellisen kämpän olohuoneeseen ostin tuon violetin maton kodin1:stä ja hankin myös uudet harmaa-violettikuvioiset verhot Ikeasta. Verhot eivät pääseet tähän kämppään ikkunaan, mutta tuo matto pääsi lattialle. Ei se kyllä mielestäni sovi vieläkään tänne, mutta olkoon nyt parempaa ideaa odotellessa. Tuo lattiahan on ihan järkyttävän värinen ja en oikein tiedä mikä väri sen rinnalla voisi näyttää hyvältä... 


Ja toinen kuva sängyltä keittiöön päin. Tässä kuvassa näkyy taas se paljonpuhumani epämääräinen mysteerikaappi keskellä seinää. Aika hyvin sain sen käyttöön, vaikka itse sanonkin. Erityisen kiva, että sain dvd:t tuonne ylähyllylle esille ja tuo bussikylttikin pääsi vihdoin ansaitsemalleen näkyvälle paikalle.Jotkut ehkä tietävätkin, että metsästin aika pitkään itselleni korupuuta, sillä omistan paljon isoja korvakoruja, eikä niille oikein ollut mitään kunnollista säilytyspaikkaa. Haaveilin sellaisesta isosta korupuusta, jota Ikeassa joskus myytiin, mutta käyn aika vähän kirppareilla tms, josta sellaisen olisi voinut tuurilla löytää. Alkutalvesta kuitenkin löysin vihdoin Jyskin kuvastosta tällaisen:Ostin korupuita samantien kaksi, sillä eihän yksi olisi riittänyt mihinkään... Hintaa näille puille kertyi yhteensä noin 15 euroa, joten ne olivat ehdottomasti hyvä ostos. Eniten tykkään siitä, että puut ovat todella kauniita sellaisenaankin ja tuovat mukavan koristeellisen lisän asuntoon.


Tällainen tunnelma tässä kodissa. Vielä on paljon asioita, joihin en ole tyytyväinen. Tuo mainitsemani lattia yksi niistä asioista, mutta minkäs teet... Uusi matto on pakostakin ostoslistalla jossain vaiheessa ja seinille olisi kiva saada jotain. Hienoimmat postcrossing-kortit olisi tarkoitus saada jossain vaiheessa seinälle, kunhan keksin niille jonkun hyvän paikan. Eteisestä ja kylppäristä ei ole kuvia, sillä eteinen on lähinnä vaan pitkä käytävä ja kylppäri on tosi pieni, eikä siinä oikeastaan ole mitään nähtävää. Ei sillä, eipä tässä kämpässä noin muutenkaan ole kauheasti nähtävää, mutta tällaisessa paikassa mä asustan nykyään.

Lopuksi vielä kuva siitä, miksi en jaksa pedata sänkyä enää aamuisin. Kun tulen töistä kotiin, niin tilanne on lähes poikkeuksetta tämä:


Syyllinen kurkistaa jostain peiton välistä. Käsittämätöntä, miten koira saa itsensä noin piiloon peiton alle omin avuin, mutta ihan itse se on sinne mennyt, enkä ole Ottoa haudannut peiton alle :D

2 kommenttia:

  1. Go Otto! :) Valkoinen hapsumatto tms.. olisi varmaan (tylsin ja) varmin vaihtoehto ton lattian kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoisessa matossa olis se hyvä puoli, että koirankarvat ei erottuis niin kauheasti, mutta huonona puolena on se, että mahdolliset kuraiset tassunjäljet ja emännän sottailut näkyis sitäkin paremmin :D Mutta täytyy pitää silmät auki sopivan varalta.

      Poista