sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Virallinen joulupäivitys

Pitkästä aikaa on sellainen hetki, että ehdin istua koneelle ja ei ole kiire mihinkään. Tämä luonnollisesti tarjoaa loistavan mahdollisuuden päivittää blogia.

Joulu on taas tältä erää ohitse ja hyvä niin. Kauhea määrä stressiä ja touhotusta parin hassun vapaapäivän takia. Ei sillä, olen itse suuri vapaapäivien fani, joten otin ne ilolla vastaan. Jouluaattoa vietin sukulaisten kanssa mummini talossa. Mummi on itse jo vanhainkodissa, mutta pääsi taas viettämään jouluaattoa meidän kanssa vanhaan taloonsa. 

Itselle tulee kovin nostalginen olo aina, kun pääsee viettämään joulua tuohon taloon. Siellä minä olen lapsuuteni joulut viettänyt. Sinne kerääntyi ennen koko suku. Mummi, pappa, lapset ja lastenlapset. Vilinää ja vilskettä on siis riittänyt. Ei siitä kyllä nytkään ollut puutetta, koska paikalla oli tusinan verran ihmisiä. Meno oli rentoa ja ruoka hyvää. Tässä pieni maistiainen siitä, mitä minä popsin jouluna! Laatikot olivat toisella pöydällä, mutta niitä en pahemmin edes syönyt tänä vuonna. Ja vältin jokavuotisen jouluähkyn. Hyvä minä! Kuvasta puuttuu myöskin kalkkuna, joka pieksee perinteisen joulukinkun kyllä ihan kuus-nolla. Perunat on btw uusia perunoita, omasta pellosta. ;)Ruoan jälkeen ovelta kuului koputus ja joulupukki tuli tuomaan lahjoja. Olin ilmeisesti ollut superkiltti, koska sain lahjoja siitäkin huolimatta, että en ollut edes toivonut mitään. Kuin ihmeen kaupalla maltoin olla avaamatta saamiani paketteja ja keräsin ne yhteen pussukkaan iltaa varten. Olin sopinut Pöwwön kanssa, että hän hakee minut päästessään omien sukulaistensa luota ja halusin avata lahjat vasta illalla ja tuoda omaankin kotiin vähän joulutunnelmaa. Sukulaisten kanssa juotiin viiniä ja pelattiin korttia yömyöhälle asti. Ja hauskaa oli. Valitettavan harvoin tulee sukulaisten kanssa hengailtua. Varsinkin kummisedän perhettä tulee nähtyä harmillisen harvoin. Ja serkkupoikaa, josta tulee 8kk päästä täysi-ikäinen... Sitten on bileeeeet! Vähän on vanha olo, kun asiaa alkaa oikein ajatella.

Arvatkaapa vaan, että kuka myöskin lähtiessään kotiin UNOHTI OTTAA LAHJAT MUKAAN?! Niinpä niin, se siitä ihanasta lahjahetkestä jouluaattoiltana. Onneksi vein joulupäivänä Pöwwön näytille ja sukulaisten kuulusteltavaksi, niin sain lahjat tuolloin mukaani, jee! Joulupäivänäkin meno oli rentoa ja mutkatonta. Syötiin, lätkittiin korttia, kettuiltiin ja naljailtiin suvun kesken kaikella rakkaudella ja illaksi tultiin Pöwwön kanssa luokseni, jossa sain vihdoin ja viimein avata lahjani.

Olin ollut todella kiltti tyttö, koska sain niin paljon kivoja lahjoja. Pukki oli selvästi lähettänyt jonkun tonttusen vakoilemaan minua kynttiläkutsuille, sillä yhdestä paketista paljastui kauan ihailemani Party Liten kynttiläsomisteet.


Muista paketeista paljastui mm. lakanoita, pyyhkeitä ja kivana yllärinä myös TRESemmén shampoota, hoitoainetta ja hiusöljyä. Olen nyt pari kertaa pessyt hiukseni niillä ja jo heti ensimmäisen kerran jälkeen huomasin, miten paljon sileämmät ja pehmeämmät hiukseni olivat. Ihan parhautta. <3
Otto ei tiedä mitään parempaa, kuin joulu, sillä silloin saa syödä maksalaatikkoa ja avata lahjoja. JEE, REPIÄ PAPERIA! Onneksi joulupukki oli  muistanut myös Ottoa.

Tapaninpäivän ohjelmaan kuului hengailua ja TOHTORIA. Tuohon aiheeseen palaan vielä lähipäivinä. Tänään kannattaa katsoa YLEltä tämän vuoden Doctor Who -joulujakso. Suosittelen pitämään nenäliinapaketin lähettyvillä.... Loppuun vielä kuva varsinaisesta tontusta... Meep meep. 
1 kommentti: