lauantai 14. joulukuuta 2013

I am a leaf on the wind, watch how I soar.Tämän viikon teemana on Pöwwön kanssa ollut Firefly. Itsehän olen sarjan nähnyt aiemmin jo varmaan kolmesti, mutta Pöwwölle tämä oli ensimmäinen kerta. Jännitti ihan suunnattomasti, että mitä jos toinen pitääkin sarjaa ihan tylsänä ja haluaa luovuttaa jo ensimmäisen jakson jälkeen. Onneksi suuremmalta parisuhderiidalta kuitenkin vältyttiin ja Pöwwö ainakin väitti sarjan olevan "ihan hyvä". Toivon, että tuo "ihan hyvä" sisälsi edes hippusen sarkasmia, sillä itselleni tämä sarja edustaa parhaista parhainta sci-fiä ja rakastan sitä yli kaiken.


Mikä tästä sarjasta sitten tekee niin hyvän, että nörtit ympäri maailmaa puhuvat sen puolesta ja haluaisivat tuoda sarjan takaisin? Aikoinaanhan tämä sarja lopetettiin jo 14 jakson jälkeen ja se oli täysin aliarvostettu. En ymmärrä, että miten tällainen loistava sarja peruttiin, mutta sitten jotain Farscapea tehtiin neljä tuotantokautta. Itse pidän siitä, että tämä sarja ei edusta ihan sitä perinteisintä sci-fiä, jossa seikkaillaan avaruudessa. Jotkut puhuvat avaruuswesternistä tämän sarjan yhteydessä, eikä  se kuvaus kovin väärässä ole. Punainen lanka kulkee jaksojen taustalla koko sarjan ajan ja voin vaan kuvitella, että miten hyviä jaksoja olisi ollut vielä edessäpäin, jos sarjaa olisi jatkettu. Vähän on joka katselukerran jälkeen sellainen tyhjä olo. Tässä se nyt oli, eikä lisää tule. PAITSI ETTÄ!

Tänään katsottiin pari vuotta sarjan lopettamisen jälkeen valmistunut elokuva, Serenity, joka jatkaa tarinaa vähän sen jälkeen, mihin sarja jäi. Arvostan todella suuresti sitä, että tuo elokuva on tehty, sillä se tuo edes jonkinlaisen päätöksen Fireflyn tarinalle ja kertoo hahmojen tarinaa eteenpäin. Myönnän (jälleen) vuodattaneeni kyyneleitä elokuvan loppupuolella.


Omat suosikkini tässä sarjassa ovat ehdottomasti

supercool ja kovis Captain Malcolm Reynolds (Nathan Fillion), 

hassunhauska, ihana ja herttainen pilotti Wash (Alan Tudyk), 

sekä tietysti vähän mielipuolinen ja omituinen  River Tam (jokaisen nörttipojan ja useiden tyttöjenkin märkä uni Summer Glau). 

Mehh, tämä sarja on joka kerta aivan liian äkkiä ohitse ja tekisi mieli katsoa se HETI uudestaan. Onneksi työn alla on edelleen se Torchwood, joten ehkä palaan sen pariin jälleen huomenissa. Siinäkin tosin olen päässyt jo toisen tuotantokauden loppupuolelle, että sekin on kyllä hyvin äkkiä katsottu. Mitäköhän sitten seuraavaksi? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti