torstai 16. elokuuta 2012

Postrcrossing

Lupailin postausta Postcrossingista ja tässä se tulee!

Olen nyt ollut jäsen noin kuukauden ja sinä aikana olen saanut 11 korttia ja lähettänyt 12. Lisäksi kuusi korttia on matkalla maailmalle tälläkin hetkellä. Enemmänkin olisi, mutta tuo kuusi on tällä hetkellä enimmäismäärä kortteja, joita minulla voi olla samanaikaisesti matkalla. Määrä kasvaa lähetettyjen korttien myötä, mutta vielä on pitkä matka siihen, että voisi lähettää kerralla 50 korttia... :)

Olen profiilissani kertonut keräileväni mustavalkoisia kortteja ja pyytänyt ihmisiä suosittelemaan hyviä kirjoja ja elokuvia. Todella positiivisena yllätyksenä yli puolet saamistani korteista on ollut mustavalkoisia ja pari ihmistä on kertonut lempikirjoistaan ja -elokuvistaan.

Alla muutamia suosikkeja saamistani korteista:
Pahoittelut kuvien hieman huonosta laadusta ja skannerin aiheuttamista valkoisista reunoista. Eiköhän fiilis kuitenkin välity niistä huolimatta! :)

Alankomaista saatu ensimmäinen Postcrossing-kortti.

Tämä kortti on Puolasta.

Tämä ihastuttava itse otettu otos kirsikankukista on kortti Taiwanista.

Tämä kortti on Sveitsistä. Kortin koko oli yllättäen A5 ja lähettäjä on itse ottanut kuvan.
Tämä on ehkä kaikista korteista tähänastinen suosikkini.

Alla muutamia itse lähettämiäni kortteja. Pyrin valitsemaan aina kortin, joka olisi vastaanottajalle mieluinen. Sen takia lähes tyhjät profiilit, joissa ei ole kerrottu mitään tai toivottu tietynlaisia kortteja, ovat mielestäni tylsiä.

Tämän hauskan kortin olen lähettänyt Japaniin ja sen lisäksi suomalaiselle naiselle USA:han

Tämä kortti lähti Valko-Venäjälle henkilölle, joka kertoi pitävänsä korteista joissa on lapsia.
Erityisesti hän kertoi pitävänsä Anne Geddesin kuvista, joita tämä kortti muistuttaa hyvin paljon.

Tämä  hassunhauska kortti Bingo-mummosta oluttuopin äärellä lähti Saksaan, tuohon oluen luvattuun maahan...


Nämä kaksi mustavalkoista korttia ovat vielä matkalla Ukrainaan ja Liettuaan. Löysin näitä ihania mustavalkoisia kortteja Tiimarista ja ostin heti muutamia erilaisia varastoon. Tällaisia haluaisin itsekin :)
Tässä pieniä maistiaisia Postcrossing-harrastukseni alkutaipaleelta. Aikomuksena on kyllä tehdä lisää postauksia aiheesta, kun kortteja ja kilometrejä kertyy.

Profiiliani pääsee tarkastelemaan täältä. Sivun alareunassa on myös linkki "wall of postcards" jonka takaa löytyy kaikki vastaanottamani ja lähettämäni kortit ja niiden lisäksi muutamia suosikkikorttejani.

Toivottavasti sain edes jonkun innostumaan ja kiinnostumaan Postcrossaamisesta.
Jos olet jo vanha postcrossing-harrastaja, niin kommentoithan ja kerrot kokemuksistasi! :)

2 kommenttia:

 1. Moikka!

  Pari kysymystä ehkä tulevalta aloittelijalta:
  Siinä vaiheessa, kun ei halua enää kortteja, miten lopettaminen / "irtisanoutuminen" tapahtuu?

  Jos haluaa kortteja erityisesti Suomesta, onko mahdollista vaikuttaa asiaan?

  Kiitti!

  - postikorttien keräilijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan hei!

   Sivustolla on omissa asetuksissa kohta, josta voit määritellä oletko active vai inactive. Eli jos et halua lähettää / vastaanottaa kortteja tiettynä aikana niin voit määritellä sen helposti "edit account" -linkin takaa. :)

   Käsittääkseni siihen ei voi vaikuttaa, että miten paljon jostain tietystä maasta saa kortteja. Sen verran asian hyväksi voi kuitenkin tehdä, että voi itse päättää haluaako omasta kotimaastaan kortteja vai ei. Itse esimerkiksi en ole halunnut lähettää tai vastaanottaa kortteja Suomesta. Käsittääkseni Suomessa on kuitenkin huikea määrä postcrossaajia, joten varmasti saat kotimaisiakin kortteja.

   Toivottavasti vastauksista oli apua. Iloisia hetkiä postrcrossingin parissa! :)

   Poista