sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Kesälukemistoa...

Ah, sunnuntai!
Mikä ihana tekosyy jäädä aamulla sänkyyn vähän pidemmäksi aikaa lukemaan... Hain vielä kupin teetä seuraksi niin oli todella kotoisa olo! Vielä pari kuukautta sitten etsin kuumeisesti uutta asuntoa, koska tunsin oloni täällä niin ahdistuneeksi ja epämiellyttäväksi. Nyt tämä kuitenkin näyttää vihdoin kodilta. Ei siihen tarvittu kuin uusi sohva, tietokonepöytä ja sohvapöytä. Niin ja verhot... Ja uusi hyllykin tulossa vielä. :) Vanhat huonekalut olivat kyllä niin eriparia keskenään, että ei ihme, että tuntui kaaokselta, vaikka asunto olisi ollut juuri siivottu. Toki edelleen katselen asuntoilmoituksia, jos vaikka joku ihana asunto tulisi vastaan, joka suorastaan huutaisi nimeäni. Olen ikuisesti haaveillut makuualkovista. Jotenkin häiritsee pitää sänkyä aina jossain huoneen nurkassa. Makuualkovi olisi kiva, etenkin jos sängyn saisi sinne jonkinlaisen verhon taakse. Oi ja voi <3

En ole pitkään aikaan saanut luettua mitään, vaikka olen kirjastossa töissä... Olen kyllä lainaillut vähän sitä ja tätä, mutta osan kirjoista olen vain tyytynyt palauttamaan, kun en ole muka löytänyt AIKAA lukea niitä... Aikaahan kyllä olisi, mutta jotenkin sen on sitten käyttänyt jotenkin mukahyödyllisemmin. Nyt kesän myötä olen kuitenkin löytänyt lukemisen uudestaan.

Stormiksen kesälukemistoa
 Vasemmalla: Jostein Gaarder: The Castle in the Pyrenees
Häpeäkseni täytyy tunnustaa etten ole ehtinyt edes aloittaa tätä kirjaa, vaikka se on ollut lainassa jo yli 2kk... Rakastan Gaarderin Joulu- ja Pasianssimysteerio -kirjoja. En itseasiassa ole edes lukenut tämän kirjan takakantta, tai selvittänyt netistä, että mistä kirja kertoo. Mutta katsokaa tuota kantta! Voiko sen sisältö olla mitään muuta kuin herkullinen? :P

Keskellä ylhäällä: Jane Austen & Seth Grahame-Smith: Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit
Noniin, pitääkö tätä edes selittää? Kyseessä on Jane Austenin klassikoromaani, jota on höystetty muutamalla öh... zombiensilpomiskohtauksella. Tämä oli PAKKO SAADA käsiinsä heti kun se ilmestyi kirjastoon, mutta niinpä niin... Jotain herkullisempaa seurasi heti perässä, joten tämä odottaa vielä vuoroaan kirjapinossa.

Keskellä alhaalla: Max Brooks: Sukupolvi Z
Tämä kirja on jotain niin herkullista, etten ole malttanut lukea sitä loppuun vieläkään. Sen sijaan, että olisin ahminut kirjan samantien, luen siitä kappaleen tai pari silloin tällöin. Kirja on dokumentointi Z-sodasta (kyse siis zombeista <3 ) ja siitä miten se ajoi ihmiset lähestulkoon sukupuuton partaalle. Kirja on koottu pienistä tarinoista, joita Brooks on kerännyt selviytyjiltä ympäri maailmaa. Sukupolvi Z on kirjoitettu niin uskottavasti, että aina välillä huomaa jopa epäilevänsä, että entä jos kaikki onkin sittenkin totta. Hyi. Puistattava ajatus. Allekirjoittanut ainakin alkaa kohta varastoida ruokaa ja vettä zombiepidemian varalle.

Oikealla: Kate Jacobs: Pieni lankakauppa
Tämän ahmin parissa päivässä. Aivan ihanan helppolukuinen, lämmin ja kotoisa kirja. Kirjan tapahtumat sijoittuvat New Yorkissa sijaitsevaan pieneen lankakauppaan, jota pitää yksinhuoltajaäiti ja tämän tytär. Kaupassa pyöritetään kerran viikossa neulontakerhoa, jonka kautta lukija pääsee tutustumaan tarinan muihin henkilöihin. Kirja tuntui aluksi hiukan kömpelöltä ja vaikealukuiselta nopeiden kertojanmuutosten vuoksi, mutta kun siihen tottui parin luvun jälkeen, niin loppukirjan luki nopeasti loppuun. Hiukan ehkä jäin koukkuun, koska nyt on menossa kirjasarjan toinen osa, Lankakaupan tyttö ja haluaisin jatkuvasti tarttua puikkoihin ja neuloa jotain... IHAN MITÄ TAHANSA, kunhan saisi neuloa!

Taidan keittää toisen kupin teetä, ja palata kirjani pariin. Sillä tänään ei ole kiire mihinkään! Jossain vaiheessa seuran saavuttua pitäisi hakea kintsua ja katsoa leffaa, mutta sitä ennen jos ehtisi vähän vielä löhöillä sohvalla. Seuraavat kaksi viikkoa olen lauantaitkin töissä ja aion ottaa kaiken irti sunnuntain rauhallisista kotihetkistä kirjojen parissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti