lauantai 17. maaliskuuta 2012

Hyvää lauantaita!

Hiljaiseloni blogin puolella on johtunut epäonnien putkesta, joka on seurannut minua parin viikon ajan.
Pari viikkoa sitten nousi viikonlopuksi kuume, mutta pistin sen vaan normaalin vilustumisen piikkiin ja heitin buranaa nassuun. Mutta kun seuraavan viikon torstainakin kuume huiteli vielä yli 38 asteen ja seuraksi oli tullut todella inhottava ja piinaava yskä ja kipu rintakehässä, varasin ajan terveyskeskuslääkärille.

Lääkäri oli todella nuori ja teki varmasti diagnoosia varten kaikki juuri niinkuin oli opetettu, mutta olisi ollut hirvittävän mukavaa, jos olisi samalla selittänyt mitä tekee... Minä istuin tyhmänä kun lääkäri tutki korvat, kurkun, hengityksen ja ultraäänilaitteella poskiontelot, ja kaikki tämä täydessä hiljaisuudessa. Noh, diagnoosi oli kuitenkin keuhokuume / mykoplasma ja sain kymmenen päivän Amorion (750mg, 4x päivässä) antibioottikuurin. Vähän tuo lääke epäilytti, kun olen allerginen penisilliinille ja Amorion on penisilliinijohdannainen lääke. :S

Tällä viikolla kuume onneksi laski ja rintakehän kipukin hellitti. Yskä vielä vaivaa, mutta on kuulemma normaalia, että sitä voi kestää useamman viikonkin. Antibioottikuuria en kuitenkaan ehtinyt syödä ihan loppuun asti, sillä heräsin torstaina punaisten pilkkujen kera. Niitä tuli päivän mittaan vaan lisää ja lisää ja nyt näytän lähinnä ruttopotilaalta. Soitin tietysti terveyskeskukseen ja kyselin, että mitäs nyt... Sairaanhoitaja oli sitä mieltä, että 7 päivää on jo ollut riittävän pitkä kuuri, jos oireetkin ovat helpottaneet ja kuurin voi jättää kesken. Hain apteekista hydrokortison-voidetta ja olen vetänyt tässä nyt kaksi päivää lisäksi allergialääkkeitä. Onneksi nuo pilkut ovat toistaiseksi pysyneet kaulan alapuolella...

Ja jotta elämä ei olisi vaan liian helppoa, tajusin viimeviikolla, että en tiedä missä passini on... Muistan nähneeni sen laukussani edellisellä viikolla, mutta sen jälkeen en ole tarvinnut sitä ja nyt sitä ei ole missään!
Yleensä pidän passini visusti laukussa, koska se on ainoa henkilöllisyystodistukseni ja se kulkee laukussa aina mukana! Nyt se on kuitenkin pudonnut tai jotain. Enkä tiedä minne. :(
Eikai tässä muu auta kuin marssia poliisiasemalle todistelemaan, että minähän se tässä. Seuraavaksi hankin kyllä henkilökortin, sillä se kulkee sitten kätevästi lompakossa mukana!


Eniten ärsyttää se, että viikonloppuun kuuluu saunominen, mutta eihän sitä tämän ihottuman kanssa oikein uskalla mennä hikoilemaan löylyihin. Onneksi eilen sai kuitenkin herkutella valkosipuli-aurajuusto-kermaperunoilla ( :D ) ja pihveillä. Ja tänään tiedossa olisi illanistumista ja Wii-keilausta! Ehkä se viikonloppufiilis jostain ryömii vielä esiin. Kaupassakin myytiin sentään mulle pari siideriä, eikä kysytty henkkareita! :D


Ja tämän kesäisen kuvan myötä...

HAPPY ST. PATRICK'S DAY!!!!

2 kommenttia:

 1. Googlettelin flunssa/Amorion juttuja, ja tämä tuli vastaan.
  Pakko kommentoida, että keuhkokuume diagnosoidaan AINA vain röntgenillä, että voidaan nähdä tulehduspesäkkeet. Myös tulehdusarvot ovat tuolloin koholla, ja se varmistetaan verinäytteillä. Mykoplasma-keuhkokuumeeseen ei tehoa Amorion, vaan mykoplasma ja kunnon tulehdus vaatii järeämmät aseet (nimim sairaalassa mykoplasma-keuhkokuumeen vuoksi 2 viikkoa ollut).

  Kenties sulla oli joku perus keuhkoputkentulehdus, joka voidaan kuuntelemalla todeta. Keuhkokuume on vakava sairaus, jonka paranemista valvotaan kontrollein ja röntgenein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysinpäs tuon Amorionin pakkauksen, joka tuolloin mulle määrättiin ja päällä lukee aivan selvästi, että "keuhkokuumeen hoitoon", eli ihan sellaiseksi se on tuolloin diagnosoitu. Kyllä mä tässä luottaisin enemmän siihen lääkäriin, joka nuo lääkkeet on mulle määrännyt.

   Poista