tiistai 28. marraskuuta 2017

Dystopia photoshoot

En palannut blogin äärelle ihan niin nopeasti kuin olin toivonut, mutta siihen ei onneksi mennyt ihan niin kauan kuin viimeksi... Ajattelin pitkästä aikaa julkaista vähän kuvia. En ole ikuisuuteen käynyt valokuvaamassa mitään "ihan vain huvin vuoksi". Kesällä olin kuvaamassa serkun rippijuhlissa ja pari viikkoa sitten hautajaisissa. Molemmat olivat siis aika virallisia tilaisuuksia ja etenkin jälkimmäinen oli sellainen, ettei siinä voinut oikein päästää luovuutta valloilleen.

Olen kaivannut valokuvaamista! Scoundrelin kanssa olen toki suunnitellut kuvausreissua jo pidemmän aikaa, mutta ollaan molemmat oltu kiireisiä ja itse ainakin myös kaupan päälle tosi väsynyt. Lauantaina kuitenkin ispiraatio iski ja soitin aamupäivällä Scoundrelille ja käskin olemaan parin tunnin päästä valmis kuvattavaksi. Tässä vaiheessa meillä ei ollut mitään teemaa tai paikkaa mielessä. Itse olin haaveillut pukevani päälle kellomekon ja laittautuvani oikein nätiksi. Scoundrelilla oli kuitenkin hieman toiset suunnitelmat ja hän ehdottikin heti dystopia-henkisiä kuvauksia.

(Dystopia on tulevaisuuden epätoivottava yhteiskunta. Termi on tarkoitettu utopian vastakohdaksi, ja sillä viitataan usein kuvitteelliseen lähitulevaisuuden yhteiskuntaan, jonka odotetaan syntyvän vallitsevien yhteiskunnallisten kehityssuuntien kiihtyessä huippuunsa. Lähde: Wikipedia)
Ei saanut Stormiina kellomekkoa päällensä, mutta ehkä parempi niin, sillä näitä kuvia oli vielä hauskempaa ottaa ja muokata. Huvittavinta oli, että ei edes tarvinnut pukeutua kauheasti normaalista poiketen. Sekä paita, housut, huppari ja kengät kuuluvat vaatteisiin, joita käytän lähes päivittäin ja kaapista piti erikseen kaivaa vain pari huivia ja tuo liehuhelmainen liivihärpäke, joka näin jälkeenpäin näyttää ehkä vähän typerältä joissain kuvissa, mutta aina ei voi voittaa. 


Warrior Queen

Scoundrelin vaatteet olivat ihan törkeän hienot ja sopivat teemaan täydellisesti, kuten ehkä kuvista huomaattekin. Näytää myös joissain kuvissa hauskasti siltä, että hänellä olisi sivukalju. Ei siis ole, mutta sopisi hyvin teemaan! :D 
Kuten näppärimmät ehkä jo huomasivatkin, tähän kuvasarjaan liittyy olennaisesti JUNA. Tarkoituksena oli mennä kuvaamaan lähistöllä olevalle teollisuusalueelle ja sen vieressä oleville jo hylätyille junaraiteille, joiden väleistä kasvaa puita. Sattumalta bongattiin nämä junavaunut, jotka eivät ole tainneet liikennöidä ihan hetkeen... Kaikki ikkunat oli rikottu, vaunut oli spray-maalattu täyteen ja koko paikka oli jotenkin aavemaisen tuntuinen, vaikka oltiin kuvaamassa keskellä päivää auringonpaisteessa.
Yritin myös välttää sitä, etten olisi näyttänyt ihan mummolta, tai vaihtoehtoisesti muuten vaan typerältä tuon huivini kanssa. Toisinaan onnistuin, toisinaan en.

Seuraavaksi vähän lempikuviani Scoundrelista:
Saan tuosta ylläolevasta kuvasta ja Scoundrelin ilmeestä kylmiä väreitä ja kauheita maailmanloppu-fiboja.


Mukaan mahtui myös (TADAA!) värikuva! Huomasin näitä tehdessäni, että yksi toisensa jälkeen kuvista tuli mustavalkoisia ja jossain kohtaa oli ihan pakko vähän rajoittaa ja kokeilla jättää jotain kuvia myös värillisiksi. Miellän itse sellaisen dystopia-henkisen tunnelman niin synkkänä ja ankeana, että sen vuoksi suurin osa kuvista on mustavalkoisia.Ja nämä puolestaan olivat onnistuneimmat otokset itsestäni:
Tämä kuva on täällä kahtena erilaisena versiona, koska en osannut päättää, että onko mustavalkoinen lähikuva, vai hieman laajemmalti rajattu värikuva parempi. Molemmissa on puolensa. Ylempi vangitsee ilmeen paremmin ja alemmasa tykkään siitä, miten tuo junan värikäs seinä näkyy ja aurinko paistaa kasvoilleni kivasti. 


Lopuksi vielä sekalaisia kuvia, olkaa hyvät:
Ruskeat silmät, koska miksipä ei?


Näiden parissa vietin siis lauantain. Sen sijaan, että olisin lukenut torstain Tutkimusmenetelmät -tenttiin, tai tehnyt kolmea itsenäistä kurssia, jotka pitäisi saada vielä tämän vuoden puolella valmiiksi ja joista olen aloittanut jopa jo yhden. Opiskelumotivaatio, missä olet?

Mitä pidit kuvista? Mikä oli suosikkisi?

<3 : Stormiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti