perjantai 5. syyskuuta 2014

Fairy tales

Hei vaan hei kaikki karvaiset lukijani ja terveisiä täältä teekupposen ääreltä. Menossa on varmaan jo joku sadas kuppi tänään. Meillä taistellaan alkavaa flunssaa vastaan ja teetä kuluu litrakaupalla. Lupailin teille jo aikoja sitten, että seuraavalla kerralla postauksessa olisi muutakin sisältöä, kuin vaan tylsää tekstiä ja kuulumisia. Noh, täältä pesee! Eilen olin nauttimassa kauniista säästä Kuusiston Linnan raunioilla Scoundrelin kanssa ja kyseessä ei ollut mikä tahansa hassutteluretki, vaan lähdimme ottamaan valokuvia. Vakavasti otettavia taidekuvia. Painotus sanalla VAKAVIA.
Kuten kuvista näkyy, niin onnistuttiin ihan kympillä.
Ette arvaakaan, miten paljon hirnuin kotona kun selasin näitä kuvia läpi. Itselläni on ollut kyllä ajoitus kohdallaan näissä kuvissa. Onneksi joukossa oli muutama onnistunutkin otos, joista saatte nauttia aivan hetken kuluttua tässä postauksessa.

Scoundrel oli pukeutunut linnanneidoksi ja jos joku ei vielä arvannut, niin minä yritän epätoivoisesti tehdä kunniaa Punahilkalle. Superawesome viittani on Scoundrelin käsialaa ja samoin taitaa olla suurin osa neidin omistakin vaatekappaleista. :D Tarkoituksena oli siis ottaa vähän historiallisia / satumaisia kuvia raunioiden luomissa puitteissa ja suurimmaksi osaksi saimme onneksi olla rauhassa, eikä paikalle sännännyt mitään satapäistä turistiryhmää kamerat kourassa.


Tässä teille ensin vähän kuvia Linnanneidosta tiluksillaan. Kuvat ja muokkaus (c) Stormiina.

(Kuvista saa suurempia klikkaamalla!)

Pilvenhattarat kelluivat taivaalla ja sää oli kuin morsian. Ja niin oli kyllä Scoundrelkin parissa kuvassa. Valkoinen puku vaan puuttuu ja menisi varmasti ihan täydestä.

Muutamassa kuvassa on vähän Tuhkimomaista fiilistä ja noh, mitäpä sitä hyvää ideaa hylkäämään. Voi pojat, että tätä tehdessä nauratti. Naurattaa vieläkin. :D Tässä teille pientä Disney-revittelyä.
Kaikki, jotka yhtään minua tuntevat, eivät ole varmastikaan yhtään yllättyneitä siitä, että (luonnollisesti) osa kuvista muokkautui mustavalkoisiksi, mutta vähän yllättäen niistä tuli tunnelmaltaan aika synkkiä. Kai se sitten on jonkinlaista vastapainoa sille satumaiselle väriloistolle ja iloiselle Disney-meiningille. Tykkään näistäkin kuvista ihan kympillä (vaikka itse sanonkin).


Erityisesti tämän kuvan värimaailma miellyttää silmääni. Scoundrel oli itse sitä mieltä, että värillinen versio on parempi, mutta jotenkin tämän kuvan synkkyys viehättää minua.  Laitetaan nyt alle vielä se värillinenkin versio, niin tekin saatte muodostaa ihan ikioman mielipiteen aiheesta.

Mustavalkoisuus tuo kuviin myös vähän lisää historian siipien havinaa.


*Qrk* Linnanneito ja prinssin metsästys. Prinssiä ei löytynyt, mutta raunioilla kuljeskeli eräs mies, joka kyseli meiltä ensin, että ollaanko jotain linnanneitoja ja kun vastaus oli myönteinen, niin setäpä ohi mennessään totesi vielä naureskellen olevansa sitten varmaan itse se kuningas... Sedälle ei kyllä nyt tällä kertaa herunut pisteitä omaperäisyydestä, mutta papukaijamerkki hyvästä yrityksestä kuitenkin!Jossain vaiheessa flunssahöyryjä ja Finrexinin yliannostusta taiteellinen sieluni pääsi valloilleen ja kuvista tuli jotain aivan muuta, kuin olisi pitänyt. Näistä parista seuraavasta en osaa vieläkään sanoa, että tykkäänkö ihan täysillä, vai ovatko ne oikeasti ihan hirveitä. :DMyös näistä seuraavista piti tulla jotain aivan muuta, mutta lopputulos oli sen verran mielenkiintoinen, että harkitsen teettäväni jonkinlaiset taulut näistä kahdesta...

Nyt kun olette saaneet ihnailla pitkänhuiskeaa linnanneitoa, niin seuraavaksi vähän pikkuista Punahilkkaa! Scoundrel on ottanut seuraavat kuvat minusta ja omin pikku kätösin olen muokannut ne.

(Kuvista saa isompia klikkaamalla!)
Asuuni kuului alunperin myös mustat hanskat, mutta jossain vaiheessa meni hermot niiden kanssa säätämiseen, kun otti kuvia. En jaksanut joka kerta ottaa niitä pois ja laittaa uudestaan takaisin käteen, kun vaihdoin kameran toiselle puolelle. Oh well, olen aika varma, ettei kukaan olisi edes huomannut asiaa, ellen olisi siitä huomauttanut. :D


Kuten kuvista näkyy, niin nämä kuvat ovat poikkeuksetta muokattu samanlaisiksi. Mustavakoinen tausta ja punainen punahilkka. Toimii mielestäni ihan älyttömän hyvin. Jotenkin tuo asun punaisuus riiteli pahasti aurinkoisen ja vihertävän ympäristön kanssa. Punahilkka on kuitenkin aika synkkä ja metsään sijoittuva satu ja halusin kuviinkin samaa tunnelmaa.


Ja koska Scoundrelista otettiin kurkkauskuva, niin tietysti minäkin halusin. En ole ihan yhtä vakuuttava, mutta parhaani yritin. Nämä alla olevat kuvat sen sijaan ovat onnistuneet mielestäni todella hyvin. Tuo takana oleva muuri on mitä parhain tausta näille kuville ja Punahilkkakin on aika söpönä!Nämä kaksi kuvaa säästin viimeiseksi, koska ne ovat omat suosikkini tästä kuvasarjasta. Jotenkin niihin vaan kiteytyy juuri oikeanlainen tunnelma ja värimaailma on mitä täydellisin.

Tällaisin kuvaterkuin tällä kertaa. Olen innokas kuulemaan, että mitä te tykkäsitte kuvista ja mitkä olivat suosikkejanne. Tällaisten kuvausjuttujen tekeminen on superhauskaa ja mitä parhain harrastus kavereiden kanssa. Lisäksi saa laittautua nätiksi ja käyttää mielikuvitusta. Meillä on suunnitteilla jo ainakin yksi talvisempi kuvaussessio näihin samoihin maisemiin.

Lopuksi vielä se onnistunut otos meistä molemmista. 


Syysterkuin: Lady of the Castle (Scoundrel) & Little Red Riding Hood (Stormis iha itte!)

4 kommenttia:

 1. Meikästä tuo toinen kuva oli just paras! :D Punahilkka päissään tötöilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliski ollu päissään ni olis joku tekosyy sille että näytän noin pöljälle :D

   Poista
 2. Taulukuvista kakkonen oli paras ;) Toki kaikki hyviä, mutta se hyppäsi yli muiden :)

  VastaaPoista